Get Adobe Flash player

Училищата се включват в празничното шествие за 24 май

Ученици и учители от всички училища в града и основното в Петко Славейков ще се включат в празничното шествие за Деня на славянската писменост 24 май. Рано сутринта утре децата и техните преподаватели ще тръгнат от различни краища на града, за да се съберат в 10 часа на пл. „Свобода", където ще ги поздрави кметът на общината д-р Иван Иванов.

 

Далавера с немаркирана дървесина в Крамолин

Няколко камиона с немаркирана дървесина заловиха полицаи и горска стража край Крамолин в понеделник. Товарните автомобили превозвали дърва за огрев, изсечени от бившо пасище, собственост на жена от Сухиндол, научи в. „Росица". До редакционното приключване на броя нямаше официална информация от пресцентъра на ОД на МВР в Габрово. Не бе открит за коментар и кметът на Крамолин, чийто телефон вчера остана изключен. Дървата се транспортирали без документи.

 

13 тона боклуци събрахме на 12 май

1-chistni13 тона боклуци бяха събрани и извозени на Регионалното депо в деня за почистване 12 май. Това обаче не е крайният резултат от почистването, тъй като в тази цифра не са включени отпадъците, които бяха събрани в селата на общината. Оказа се, че проливният дъжд не е в състояние да охлади ентусиазма на онези севлиевци, които искат да им е чисто. Стотици излязоха в съботния ден, въоръжени с ръкавици и чували. За щастие имаше и самоорганизирали се групи по квартали. Истината е обаче, че те бяха по-малобройната част от почистващите. Масово хората бяха излезли с колеги и събираха отпадъци на местата, за които шефовете им бяха поели ангажимент. Според предварителните планове 700 севлиевци бяха декларирали, че ще се включат в кампанията „Да изчистим България". Това е и приблизителният брой на доброволците, които реално участваха в чистенето.

 

Двама наши педагози – с награди от СБУ

Мариянка Христова – главен учител в ЦДГ „Радост", и Тома Томев – директор на СОУ „Васил Левски", донесоха две от наградите на 15-ия конкурс на Синдиката на българските учители (СБУ). Награждаването се проведе навръх Деня на светите братя Кирил и Методий – 11 май, и на него присъстваха стотици учители от цялата страна. Призовете връчи председателката на СБУ Янка Такева.

 

Пак цигари без бандерол спипаха митничари

На поредните нелегални търговци попаднаха митнически служители. За кой ли път на битака, в петъчния ден, беше изловен мургав продавач с тютюн без документи. Нарушителят отнесе фиш, а тютюнът – конфискуван.
 Втори акт пък вече има да плаща търговец в Душево. Митничарите спипали нахалника отново да предлага цигари без бандерол, въпреки че веднъж вече е попадал под ударите на закона.

 
Още статии...
Новият брой

 01.12.2017