Get Adobe Flash player

За 11 обекта бизнесът е обществено ангажиран

Единайсет места и обекти  в Севлиево ще бъдат преобразени тази година в рамките на традиционния Ден на обществената ангажираност. Макар за него да е закована датата 12 май, на практика обществено ангажираната дейност от местните фирми е в ход. Напълно завършен към началото на седмицата бе и един от единайсетте обекта – старите външни тоалетни в двора на детска градина „Радост 1" бяха съборени, строителните отпадъци изнесени, а мястото запръстено. Предстои единствено неговото затревяване. С  работата се ангажираха работници на „Бяла" ЕООД и „Булстрад" АД. А в момента тече работата по отливане на 45-метров бетонов постамент за направата на нова ограда в северната страна на Стария гробищен парк. Работници на фирмите „Хелиос", „Херос" и „Мазалат" от няколко дни са на обекта. Освен бетонова ограда, на мястото ще се монтират стълбове, ще се премахне ненужната растителност и ще се постави изцяло нова ограда. Доста време ще отнеме планираният ремонт на сервизните помещения в спортна зала „Дан Колов". Заради големия обем на работа там – подмяна на водопроводната инсталация, реконструкция на санитарните помещения, направа на тоалетна за инвалиди, подмяна на дограма, врати, подова настилка и стенната облицовка, ремонтът най-вероятно ще отнеме поне два месеца, смятат запознати.    
 Сред останалите места, за които севлиевският бизнес е заявил своята ангажираност, са детските площадки в Западния комплекс и пред Дома на културата, площадката между улиците „Видима" и „Мара Гидик", както и тази южно от блок „Хан Аспарух", на Битака. Бившата столова на фирма ЕМКА предстои да бъде преустроена в спортна зала за тенис, а автобусните спирки около Читалището ще бъдат изцяло почистени и при възможност пребоядисани.

 

Чип с баркод за всяко бездомно куче

Всяко безстопанствено куче на територията на община Севлиево да има чип с баркод, който да се съхранява в електронен регистър, е новата мярка, която общинското ръководство ще предприеме, за да овладее популацията на животните.
 По този начин в специална база данни ще се пази информацията за домашните и улични животни, и така ще може да се проследи тяхното движение.  Въз основа на промяната в Наредба № 41 от 10. 12. 2008 г. за изискванията към обекти, в които се отглеждат и/или предлагат домашни любимци с цел търговия, към пансиони и приюти за животни, ще бъде променена действащата към момента Наредба в община Севлиево. По предложение на кмета на общината д-р Иван Иванов, на едно от следващите заседания на Общинския съвет, ще бъде поставен въпросът за промяна в Наредбата за притежание и отглеждане на кучетата на територията на община Севлиево.

 

Нарушения за риболов на язовир “Малауча” откриха полицаи и ИАРА

Седем въдичари без билет за любителски риболов спипаха на язовир „Малауча" край Сенник служителите на Агенцията по рибарство и полицаи навръх Гергьовден. На нарушителите, всичките жители на Севлиево и Шумата, са съставени актове по Закона за рибарство.
 В резултат на проведената операция в района, служители от икономическа полиция от Районното управление са установили нарушения на данъчното законодателство.

 

Девойка чупи бутилка в главата на гаджето си

С порезна рана на шията се размина млад мъж от Севлиево, след като неговата приятелка строшила бутилка от бира в главата му. Преди това пък той й счупил телефона. Драмата на двамата влюбени се развила в нощта срещу събота, в заведение на пазара за плодове и зеленчуци. За щастие ударът с бутилката станал на милиметри от сънната артерия на 28-годишния А. Д. и леко я разкъсал. Така мъжът се е разминал на косъм от смъртта. Наложило се намесата на полицията. След като раната била обработена и зашита в болницата, пострадалият е освободен. И на двамата са съставени актове.

 

Труп на издирван старец намериха в П. Славейков

След 4-дневно издирване тялото на 79-годишен мъж от Малиново е било открито като източили напоителен басейн в местността Секе в землището на Петко Славейков. Трупът на М. Б. е бил изваден около 12.00 ч. в петък от водоема. От направената аутопсия в МБАЛ "Д-р Тота Венкова"- Габрово стана ясно, че старецът се е удавил и няма данни за насилствена смърт. По случая е образувано досъдебно производство.
 Дядото пристигнал да живее при дъщеря си в П. Славейков преди 3-4 месеца, защото бил болнав. По непотвърдена информация М. Б. имал леки психологически отклонения. На 16 април вечерта, след 21 ч., последно бил видян от пазач във фирма в края на селото, в посока Кормянско.

 
Още статии...
Новият брой

 01.12.2017