Get Adobe Flash player

На 12 май да почистим дървета и стълбове от плакати

1-darviПлакати и афиши, които се лепят безразборно навсякъде в града, вече май не правят впечатление на никого. Гледката е грозна, особено по дърветата, които са се превърнали в табла за некролози. Последните рекламни афиши лъснаха миналата седмица по ул. „Ст. Пешев". Е, търговски трик, ще кажат някои. Едва ли обаче тези, които ги интересуват амортисьори, джанти, гуми и тегличи, точно така ще направят търговията.
 През годините са издавани заповеди, с които се забранява поставянето на рекламни материали и некролози върху дървета, стълбове и спирки. Ние обаче отдавна сме доказали на практика, че е много по-лесно да нарушаваме различни разпоредби и закони, отколкото да ги спазваме. Вярно е, че всеки търси възможност да се покаже и да се саморекламира, но защо това трябва да става за сметка на природата.

 

Две фирми в надпревара за организатор на тиквените празници

Три фирми подадоха документи за участие в конкурса за възлагане на обществена поръчка за организатори на празниците „Добре дошли в Севлиево – столица на тиквата". В петък преди обед комисията, председателствана от заместник-кмета Митхат Алибашев отвори тръжните документи на „Актив комюникейшънс" ООД и консорциум „Инвет Мирабел". Третата фирма - „Парти хаус" ЕООД отпадна още в началото, тъй като стана ясно, че документите й са подадени в 17,35 часа на 19 април, а в обявлението за обществената поръчка бе упоменат краен час за приемане на оферти 17.00.

 

Разбиването на имоти - “запазена марка” на децата

Обирите на апартаменти и къщи, плюс влизането с взлом, се оказаха приоритет на непълнолетните престъпници. Това става ясно от отчета на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, който бе внесен за обсъждане в Общинския съвет. От него се разбира, че дори дадена кражба да е извършена от възрастен, то почти винаги за съучастник е привлечено непълнолетно лице. На практика 44% от всички кражби в общината, които полицията е установила, следват тази схема. А сред престъпниците, ненавършили 18 години, петдесет и две на брой за миналата година, девет са момичета. До една кражбите им са извършени в чужди домове. от чужди домове.

 

Ренета Иванова от СОУ грабна специалната награда

1-reni8-годишната Ренета Иванова от Севлиево грабна специалната награда в категорията „Литература" на конкурса „Приказките на гората", организиран от Природен парк „Българка". Ренета е възпитаничка на СОУ „Васил Левски", с класен ръководител Нася Илиева. Малката севлиевка успя да впечатли журито на конкурса с интересното си съчинение, посветено на природата, и съвсем заслужено взе специалния приз.
 В тазгодишния конкурс на ПП „Българка" се включиха над 350 деца и младежи от цялата страна, които се представиха със свои художествени произведения, литературни съчинения и мултимедийни презентации.
Творбите бяха оценявани от комисия, която включваше представители на ДПП „Българка", на Регионална библиотека „Априлов Палаузов" – Габрово, експерт „Младежки дейности" от Община Трявна, художник и експерт „Информационни технологии", които класираха участниците в три възрастови групи. Всички наградени лично получиха призовете си на церемония в Дома на хумора и сатирата в Габрово.

 

Нов временен шеф на полицията, назначен часове преди обира

Полицейското управление в Севлиево е с нов временно изпълняващ длъжността началник. Инспектор Цветан Петков поел поста часове преди обира на инкасо автомобила миналата сряда, научи в. „Росица" и ще ръководи местните полицаи до назначаването на постоянен шеф. Инспектор Петков от 2004 г. досега е работел в отдел „Криминална полиция" в Севлиево.

 
Още статии...
Новият брой

 01.12.2017