Get Adobe Flash player

Плочките на новия център се отлепят, от “Лукс Инвест” почват ремонт

За отлепени плочки на новия севлиевски площад сигнализира в редакцията читателка на вестник „Росица". Наш репортер веднага провери сигнала и се оказа, че на един от бордюрите, този който е най-близо до шадравана, червените блокчета са изпопадали. В Общината знаеха за проблема и още в понеделник директорът на Дирекция ТСУ инж. Мирослав Митев бе извикал представители на „Лукс Инвест" ООД-Габрово – фирмата- извършител на строителните дейности по обновения площад. Оттам са поели ангажимент до броени дни да извършат ремонт, тъй като проблемът възниква половин година след като обектът е издаден.

 

Аварийно кърпят улиците в Севлиево

Авариен ремонт на улиците в Севлиево започват от Общината. Изчаква се само да пристигнат поръчаните тези дни студени смеси, с които ще се закърпят стотиците зейнали дупки по пътните платна. Ремонтът ще се прави с работници на Общината и няма да замести летните изкърпвания и преасфалтирането на участъци, заложени в тазгодишната строителна програма. Целта му е да облекчи движението на превозни средства в града.
 Факт е, че след тежка зима улиците започват да приличат на швейцарско сирене. За това най-вече допринасят солта и фракциите, с които се обработват пътищата срещу обледяване.

 

“Златен ритон” от премиера за нашия Христо Кънчев

Премиерът Бойко Борисов връчи голямата награда „Златен ритон" на 21-годишния Христо Кънчев. Младежът, чийто корени са от севлиевското село Дамяново, взе приза в номинацията „Достойните българи" на тържествена церемония в понеделник в столицата. Миналата година Христо спаси от удавяне две момичета, паднали в морето край Созопол. Освен министър-председателят, на награждаването присъстваха още министърът на културата Вежди Рашидов  и министърът на правосъдието Диана Ковачева. Събитието е съвместна инициатива на вестник „24 часа" и Българската национална телевизия.

 

Данъците на село – при кмета или наместника

И тази година хората, които живеят на село, могат да се издължат към хазната при кмета или кметския наместник. Всеки от местните управници е снабден със специални формуляри, които, след като попълни, изпраща в Общината. Информацията от формулярите се обработва и въвежда в компютърна система. Така не може да стане грешка при отчитането на това кой е платил местните си данъци и такса смет, казаха от Общината.

 

Само да се затопли и почват да мият улиците

При първите по-топли дни от „Нео-Титан" ще започнат измиване на улиците в Севлиево. Дата за начало на кампанията не е закована, тъй като времето е доста променливо, а синоптиците прогнозират още валежи. Иначе готовност за измиването има, в момента се уточнява и графикът за това кога и къде ще минат машините на почистващата фирма. Обсъжда се и вариант тази година да се започне от комплексите към центъра, а измиването да бъде от юг на север. Логиката в подобно решение е заради наклона на града, обясни шефът на „Нео-Титан" Момчил Стойков. Засега не е ясно колко дни ще са нужни за пълно и качествено измиване.

 
Още статии...
Новият брой

 01.12.2017