Get Adobe Flash player

Министър Нона Караджова - очи в очи със севлиевци на 8 октомври

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова идва на 8 октомври в Севлиево, за да ни каже очи в очи защо трябва да приемем боклука на София на нашето депо. Новината дойде, след като в сряда кметът на общината Йордан Стойков се срещна с екоминистъра. Срещата е била по покана на г-жа Караджова.

 

Съкращават 31 служители от „АББ Авангард"

Уведомление за съкращаване на 31 служители е подало ръководството на фирма „АББ Авангард" в Бюрото по труда в Габрово. Тое е депозирано в средата на септември, което означава, че съкращенията ще бъдат направени в средата на октомври. Фирмената синдикална организация е уведомена и в момента се водят преговори с ръководството за „максимално изчистване" на процедурата, ясни критерии за подбор на лицата, които ще бъдат съкратени и тяхната защита.

 

„Децата на Севлиево“ представят България в международен фестивал

Вокална груdecata-na-sevlievo--008па „Децата на Севлиево", с ръководител Ваня Ангелска, бе избрана да представи страната ни в 41-вата Среща на децата на Европа. Домакин на тазгодишното издание е сръбската столица Белград, а срещата започна вчера, 30 септември и ще продължи до 6 октомври. Организатор е Комисията по култура към Европейския съюз в Брюксел.
 Севлиевският състав бе избран след предварителна селекция. В продължение на година група от международни музикални експерти към европейската Комисия по култура разглеждаха кандидатури на детски състави от 27-те страни-членки, като целта беше да изберат по един от всяка.

 

Децата продължават напред за Купата на България

Детският отбор на „Видима-Раковски", набор 1997 г., продължават напред в турнира за Купата на България. Малките ни футболисти се класираха за следващия етап, след като победиха състава на „Етър"-В. Търново с дузпи. Срещата се игра във вторник в Павликени.

 
Новият брой

 01.12.2017