Get Adobe Flash player

Вестникът

История
Вестник „Росица” започва своята история преди повече от 50 години с името „Севлиевска трибуна”. Продължител на първия вестник в Севлиево – „Росица”, създаден през 1886 година.

През годините успява да съхрани своята лоялност към читателите и винаги е бил предпочитан от всички възрастови групи. От 2001 година екипът е с изцяло подновен младежки състав, амбициран да информира обществеността по най-добрия начин. Основната цел на екипа е предоставяне на достоверна информация на обществеността и акцентиране на наболели въпроси, свързани с града и общината.

Вестникът
Вестник "Росица" е предпочитано четиво за всяка възрастова група. Наши читатели са деца, ученици, студенти, работници и пенсионери – всички, интерсуващи се от това какво се случва в община Севлиево. Тиражът на вестника – над 3500 броя, е най-висок в Габровска област и го нарежда сред най-търсените местни издания в страната.

Ние се стремим
Наша професионална и обществена отговорност е да проверяваме всяка информация преди нейното публикуване, като търсим и се позоваваме на различни източници.

Новинарски екип
Новинарският екип на вестник "Росица" е амбициран да информира обществеността по най-коректния и обективен начин. Уверяваме ви, че всички от редакцията на вестника,  работим и ще работим за просперитета на Севлиево като еврпоейски град с бъдеще.

Програма "Бъди млад репортер"
Възможността да отразяват новините и събитията  в Севлиево през лятото имат всички ученици и младежи, навършили 16 години. Те стават част от редакционния екип, благодарение на съвместната инициатива на средствата за масова информация  в Севлиево и бизнессдружение „Севлиево 21 век”.

 
Новият брой

 01.12.2017