Get Adobe Flash player

Деца подготвят “Най-дългата рисунка” за 1 юни

Най-дългата рисунка ще опаше сградата на Община Севлиево на 1 юни. По повод Деня на детето, градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови" и Общинското училищно настоятелство подготвят изненада за малки и големи. Това ще бъде най-дългата рисунка, сътворена от ръцете на малките севлиевци.

 В инициативата, която се организира за първи път, дейно участие вземат художниците от школите по изобразително изкуство, деца от детски градини и училища. Желаещите да видят своята творба като част от най-дългата рисунка, но не посещават някоя от школите, могат да рисуват у дома си или в Младежки център-Севлиево, където ще им бъдат предоставени картон, моливи и боички.
 До момента в ГХГ „Асен и Илия Пейкови" има около 200 рисунки, които измерени в метри, наближават 100. Организаторите на пъстрата инициатива се надяват, че до празника на детето в Галерията ще бъдат занесени още много творби. Тяхната идея е „Най-дългата рисунка" да стане традиционна, както „Най-дългата мартеница", с която малчуганите от детските градини ежегодно окичват Общинската администрация.

Последна промяна (Понеделник, 28 Май 2012 08:38)

 

Добави коментар

Защитен код
Обнови

Новият брой

 01.12.2017