Get Adobe Flash player

Не е изключено в Севлиево да заработи Общинска полиция

По примера на доста общини в страната, не е изключено и в Севлиево да се създаде Общинска полиция. За това спомена кметът Иван Иванов пред медиите миналата седмица. Той обаче не се ангажира дали това със сигурност ще стане, но даде дума, че се работи по въпроса да се доразвие и разшири дейността на Общинския инспекторат.
 Всяка седмица служителите от Инспектората правят по 30 до 50 акта на нарушители. Най-често те са за неправилно паркиране на автомобили.

 След като се направят снимки, те се изпращат до ОД на МВР – Габрово, за да се идентифицира собственика, след което се прибягва към глоби. „Откакто аз съм кмет, няма нито един отменен акт. Такова нещо няма да допусна докато съм на този пост. Където има снимка и е доказано нарушението, следва санкция. Който нарушава, ще си носи последствието. Безкомпромисен съм!", категоричен е кметът.
 Въпреки големият брой актове и глоби, нарушителите не спират. Всички сме свидетели, че в града се паркира безразборно. Малката численост на Общинския инспекторат обаче е една от причините той да не успява да се справи с нарушителите. Контролът ще се засили по-осезаемо когато стане готов планът за организация на движението, който Общината подготвя за следващите пет години.

 

Коментари  

 
+1 #2 Гражданин 2012-10-03 08:39
Цитирам Трифон:
Хората си спират,където искат и най лошото е че полицията минава и не прави нищо.Редовно се нарушават знаци забранено паркиране срещу кафе "Европа".Спира се безобразно по ъглите на кръстовища,коет о доста ограничава видимостта на излизащите коли,но никой нищо не предприема за жалост.Предлагам да се поставят поне 2 легнали полицая пред въпросното кафе "Европа", тъй като се е превърнало в състезателна отсечка за младите таланти.
Цитиране
 
 
+10 #1 Трифон 2012-07-14 15:23
Хората си спират,където искат и най лошото е че полицията минава и не прави нищо.Редовно се нарушават знаци забранено паркиране срещу кафе "Европа".Спира се безобразно по ъглите на кръстовища,коет о доста ограничава видимостта на излизащите коли,но никой нищо не предприема за жалост.
Цитиране
 

Добави коментар

Защитен код
Обнови

Новият брой

 01.12.2017