Get Adobe Flash player

Деца ядат храна с неустановени произход и срок

Храна без документи за произход и срок на годност са предлагали на деца в комплекс „Елдород". Малчуганите ядели при пълна мизерия и изключително лоша хигиена, а от персоналът, който ги обслужвал, нямали здравни книжки. За капак на всичко това се ползвал местен водоизточник със съмнително качество. Това е установено от служители на Агенцията по храните малко преди в незаконното селище да влязат багерите, за да го събарят. Припомняме, че заради заповеди на РДНСК, всичките сгради, без лицевата 3-етажна къща, която е ипотекирана, навеси и постройки в „Елдород" вече са почти изравнени със земята.

 Преди малко повече от две седмици на зелено училище в комплекса идват 39 деца и четирима преподаватели от училище в Берковица. След като се установява при какви условия са настанени децата, със знанието на отдел „Закрила на детето" и по препоръка на Агенцията по храните, учениците са изведени от селището и пренасочени да продължат обучението си в комплекс „Русалка". Заради нарушенията на собственика на „Елдород" - Евгени Добрев, случаят ще бъде даден на прокуратурата, научи в. „Росица".
 Тъй като цялото строителство в „Елдород" е незаконно, стопанинът няма право на никакви разрешителни от Агенцията по храните за извършване на каквато и да е била дейност, още по-малко да настанява и храни деца. За да се извърши проверка, от Агенцията поискали съдействието на полицията, тъй като собственикът отказал достъп до помещенията за съхранение на хранителните продукти. Установено е, че „Елдород" няма разрешително по Закона за храните, липсва задължителното разделително съхранение на продуктите, които са били без документи за произход, етикет и здравна маркировка. Проверяващите не са открили и документация за произход и годност на продуктите.

 

Добави коментар

Защитен код
Обнови

Новият брой

 01.12.2017