Get Adobe Flash player

“Сивани” ООД ще консултира безработни

„Сивани" ООД е консултантската фирма, която ще обучава кандидатите от Севлиево да получат финансиране за развитие на собствен бизнес по линия на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". Фирмата ще консултира одобрените от Бюрата по труда в областите София, Перник, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Плевен, Монтана, Видин и Враца. 
 Както в."Росица" вече писа, дванайсет са безработните лица от общината, проявили интерес към възможностите на стартиралия през март проект „Подкрепа за предприемчиви българи". Повечето от тях са с идеи за собствен бизнес в областта на търговията. Те могат да получат до 20 000 лева. Парите им се дават за обучение и начален капитал за стартиране на свой бизнес.

 

Крадат ток от съседа – съдът безсилен засега

Междусъседска кражба на ток стигна до съда. Районните магистрати обаче прекратиха наказателното производство срещу комшията, който заради неплатени сметки за електрическа енергия се прикачил към съседката си. Мотивите са, че няма как да се докаже извършеното престъпление от страна на Ц. М. Ц., а именно какво е точното количество на отнетия от комшийката ток и неговата парична стойност. Въпреки решението на Районния съд, пострадалата Д. Н. В. може да обжалва пред Окръжна инстанция.

 

На 12 май да изчистим Севлиево за един ден

На 12 май Община Севлиево се присъединява към националната инициатива „Да изчистим България за един ден". За същия ден в града ни е планиран и Ден на обществената ангажираност, казаха от Общината. И уточниха, че тази седмица ще се събере екип. Вероятно на тази среща ще станат ясни и обектите, които ще бъдат включени в инициативата „обществена ангажираност",която традиционно е съвместна между Общината, сдружение „Севлиево 21 век" и Ротъри клуб.

 

Администрацията затяга контрола над собствеността

На утрешното заседание на ОбС ще бъде предложено за пръв път управителите на общинските фирми да не бъдат освобождавани от отговорност след приемането на годишните им отчети, а едва след приключването на финансовите одити.
 За по-голяма прозрачност в управлението на общинската собственост, администрацията оповести и заплатите на ръководителите на своите дружества, нещо което не е правено досега. В справка, поискана нарочно от кмета  г-н Иванов, шефовете са посочили доходите си за изминалите три години.
 Като ръководител на общинска фирма, управителят на „Бяла" ЕООД е получил за 2009 год. - 41 779 лева, за 2010 год – 34 376 лв., за 2011 год. - 46 846 лева.
 Управителят на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов е получил съответно за 2010 год. - 18 598 лева, а за 2011 год. - 26 783 лв.

 

Парк “Черничките” замръкна овандален

С цинични рисунки в жълто и не по-малко "прилични" графити в синьо-червено, са замръкнали в неделя вечер паметникът и тоалетните в парк „Черничките". Строшени пейки и летящи измежду тичащи хлапета таксита допълвали картината на неделния следобед в парка. И това в един от двата истински пролетни дни, когато буквално половината севлиевци бяха излезли на разходка сред природата. Сигнал за посегателството върху парка в редакцията подаде нашият съгражданин Иван Къжелов. За да докаже твърденията си, той донесе и десетки снимки, направени около 16.00 часа в неделя. Къжелов дори видял трите момчета, които посегнали на паметника-костница. Били на видима възраст около 15,16 години, всеки въоръжен с флакони спрей-боя. Момчетата „творили" буквално няколко минути и като свършили, изчезнали за секунди. Никой от присъстващите наоколо не реагирал.

 
Още статии...
Новият брой

 01.12.2017