Get Adobe Flash player

Нова мода при нередовните таксита – тиксо върху шахматното каре

Тиксо върху шахматното каре от двете страни на автомобила започнаха да лепят водачите на нередовните таксита. Новата мода е от около седмица, сигнализираха редовни таксиджии. Ивицата е закрита с лепенки в различни цветове, според възможностите и предпочитанията на собственика. По този начин жълтата кола официално не извършва таксиметрова дейност и не подлежи на проверка от съответните органи на „Автомобилна администрация".
 Неофициално същите тези автомобили продължават да извършват превоз на пътници. Те обаче избягват да чакат по стоянките. Най-често са на нерегламентирани места за таксита или превозват чрез поръчка по телефон.
 „Знаем вече за новия способ на нерегламентираните таксиметрови водачи. Търсим начини за засилен контрол.

 

Общински съветник едва не блокира сметките на Общината

Общинският съветник от групата на коалиция "Демократична левица" Данаил Лалев, като управител на „Охрана и банков сервиз – Севлиево"ООД, е завел две искови молби срещу Община Севлиево. Първата, за сумата от 16 920 лева, е до Районен съд -Севлиево, а втората  - за 30 568, 80 лева, е до Окръжен съд – Габрово. И двата иска са свързани с охранителната дейност, която фирмата е осъществявала. Вторият, до Окръжен съд – Габрово, е за неизплатена сума по договор, според който фирмата на г-н Лалев е трябвало да обезпечи три състезания по мотокрос през миналата година – съответно на 9 и 10 април, на 3 и 4 септември, на 1 и 2 октомври и за което е следвало да получи 36 500 лева без ДДС.

 

Севлиево взе половин млн. лв. от бюджета на София

Около половин милион лева без ДДС е получила от бюджета на столицата Община Севлиево, става ясно от справка за касовото изпълнение на плана за приходи и разходи през миналата година на София. Парите са за депонирането на 20 000 тона столични отпадъци на Регионалното депо миналата година. Един милион лева пък са влезли в хазната на Община Ловеч, която прие 150 000 тона софийски боклук.
 Припомняме, че от февруари до края на юли 2011 г. Депото за отпадъци в Севлиево прие 19 997,5 тона столични отпадъци. В цифрата влизат и 21,50 т, които са от пробните октомврийски курсове миналата година.

 

11 наддават, за да ремонтират общинските пътища, улици и тротоари

Представители на единайсет фирми се явиха вчера на обявения от Община Севлиево конкурс за възлагане чрез обществена поръчка ремонта на общинските пътища, улици и тротоари. Само две от дружествата, които бяха подали оферти до понеделник вечерта, когато изтече крайният срок, са севлиевски - „Хоталич" ООД и „Термогазсервиз" ООД. Най-много желаещи да поемат пътните ремонти има от Габрово: „Пътни строежи Габрово" ЕООД, „Пътстрой Габрово" АД, „Димас" АД, „Стрем" ООД и „Реставрация и консервации". Три от фирмите са великотърновски - „Пътища" ООД, „Стройко" ООД и „Пътни строежи Велико Търново". Един от кандидатите е от Югозападна България - „Пътно поддържане" - Дупница.
 Комисията, която ще оценява кандидатите, е с председател заместник-кмета инж. Васил Христов. Вчера точно в 10.00 часа започна първото й заседание. На него бе отворен пликът със задължителните документи за участие в конкурса.

 

Размразяват парк “Казармите” до дни

До края на тази или най-късно в началото на следващата седмица ще бъдат възстановени строителните дейности по изграждането на парка за отдих, спорт и развлечение "Казармите", каза ръководителят на проекта инж. Станимир Венков.
 Работата по парка бе спряна на 22 декември миналата година и досега бе невъзможна заради студа и обилния сняг. Със затоплянето на времето обаче няма пречка работниците отново да влязат на строителната площадка. А съгласно проектната документация фирмата-изпълнител трябва да приключи ангажиментите си в града ни до началото на юли.

 
Още статии...
Новият брой

 01.12.2017